nedeľa 11. novembra 2007

tri

Keď Tomáš odišiel spred rezidencie pána Pe, prešiel pár ulíc. Zaparkoval auto. Oprel si hlavu, zavrel oči a konečne naplno vydýchol. Pokúšal sa upokojiť.

Pán Pe, ho možno naozaj zachránil a možno nie. To sa už nikdy nedozvie.

Úspešný mladý športovec. Kariéra pred ním a tréneri na okolo si šepkajú o olympiáde. Celý svoj život venoval len športu, až po ten nešťastný deň. Hlúpe zranenie, najprv ho celkom odmietol akceptovať. Všetko bežalo okolo Tomáša, akoby sa ho to ani nedotýkalo. Pamätá si len matný film svojho života. Sedem operácii jedna za druhou a žiadne zlepšenie a potom bolesti a potom drogy a potom prostitúcia a pád až na samé dno.

Ležal na zemi v centre a netušil kde je. Tak ho našiel pán Pe pri svojej každotýždennej obchôdzke svojho kráľovstva. Tomáš si najprv myslel, že chce sex a sýpal niečo o dvoch stovkách za fajku, ale pán Pe ho dal naložiť do auta a odviezť do svojej rezidencie.

Tomáš prešiel úplne nechránenou odvykačkou a konečne si siahol na dno svojho pekla. Potom sa stal súčasťou rodiny a robil pre pána Pe drobné služby. Za svoju záchranu zaplatil tisíc krát.

Nakoniec sa Tomášovi podarilo osamostatniť. Ako osobný strážca opäť predával svoje telo, ale tento krát bol pri tom aspoň oblečený. S pánom Pe mali dohodu, že Tomáš bude účastný každej akcie, na ktorú ho pán Pe povolá. To bola jedna s podmienok, keď ho pán Pe prepustil z rodiny. Tomáš vedel, že na tejto akcii ho v skutočnosti potrebovať nebudú. Bežný výber hotovosti od ochraňovaných zvládli aj Lujdži s akýmkoľvek mladým pakom. Teda išlo o niečo iné a Tomáš nedokázal prísť na to o čo. A možno sa pán Pe len nudí a chcel si trochu pošpásovať. Chce ukázať, že je stále Tomášovým pánom.

- Teraz sa už musím sústrediť na Rakúsko. Tomáš sa k svojej pravidelnej mesačnej návšteve tejto krajiny upínal viac ako bolo zdravé. Vedel to, ale nevedel si pomôcť. Bol nastavený na to, že tam jednoducho musí ísť. Chce to.

Opäť sa zhlboka nadýchol a vydýchol. Naštartoval auto a odviezol sa do svojho luxusného bytu. Dnes večer v klube. Zasa si raz poriadne užije.

2 komentáre:

falosnica povedal(a)...

zivot byva nevypocitatelny...

Anonymný povedal(a)...

A zase Tomas a pan Pe. Proc pan Pe? Aby mohl byt zahadny, povyseny nebo zlocinec? Ti dva se mi nelibi :-).